miercuri, 21 ianuarie 2009

49.Blestemul ca arma akinakai

Taria gandului - tăria cuvântului - tăria blestemului

Un gand emis ramane prizonier ( mobil ! ) in tabla de memorie a Universului ; despre cuvinte gandim asemanator. Sunetul inseamna vibratie :

eliberare - transformare de energie , apoi fenomenul de receptare ( rezonanta !).

Daca este spus ( sau scris ) cuvantul are putere fara sfarsit.

Cuvantul bine plasat are tarie de diamant ; cand sunt rostite cuvintele unui blestem , emitentul este asa de infierbantat , puterile cosmice asa de solicitate , ca se creaza un culoar - matrice greu de sters in timp ( chiar milenii poate dainui!)---

Metale nobile - harduri active

O comoara inmagazineza intr-un spatiu foarte redus - munca de o viata a unui om, a unei familii , a unei comunitati, etc., de aici marea fierbinteala ce cuprinde pe unii sa ia pamantul in talpi si sa ajunga de graba .

Metalele nobile , excelente depozite - memoria timpului ! Numai o noua aranjare atomica mai sterge din inregistrare , insa nici asa ceva - complet . Asa actioneaza blestemul de la noua neamuri : cele zise urmaresc structura genetica a neamului.

Te poti lipsi de genele stramosilor ?

Dacii si aurul

Despre o parte din aurul lui Decebal se stie : unii cred ca cealalta parte zace prin ascunzatori. Daca sprae Roma au plecat 165 tone de aur , aici a ramas pana la 1000 de tone . Fierbinteala naste legende , legenda are samanta in realitate si tot asa.

Despre aurul lui Burebista nu prea se stie; legenda : avea aur nu gluma !

Coiful de la Cotofenesti ar pali degraba fata de faimoasa lui coroana : cand o purta stralucea din senin , in sala respectiva nu era nevoie de faclii.

Dezechilbru energetic

3) Cel care doreste a se imbogati rapid , intra la fornicare : isi foloseste creierul insuficient, chiar dezastuos pentru propriul organism ; probleme tinute in frau pana atunci sunt lasate de izbeliste ( dominatia obsesiva are putere uriasa, ceva in genul :

se imbolnaveste cine se gandeste la boala ).

Sub puterea gandului ca vei fi bogat iti iesi din armonie: cu atat mai mult esti vulnerabil in fata unui atac ( care nu vine de niciunde si pe degeaba !). Faptele tale il declanseaza , esti absorbit cu totul si nu te mai autoprotejezi. Comorile amplifica exaltarea : este decent sa purtam o mica verigheta ( ditamai ghiulul produce rau !) si o singura bratara. Stramosii nu prea agreau coiful ca podoba : numai la ceremonii de scurta durata si ca buchet de frumusete ( stiau ei ce stiau !).

Efectul de coif

4) Despre cum a fost descoperit coiful de la Cotofenesti - cateva persoane mai sunt in viata. Ar trebui facuta o copie dintr-un metal banal si supusa ( piesa) cercetarii ca arhitectura. Un profesor de matematica , evident - numai folosind poze , a descoperit pana acum 16 situatii cand apare celebrul numar al armoniei universale ( de Aur !) , numar atat de iubit de Leonardo si de Luca Paciolo .

Vorbea si despre eventuale implicatii asupra organismului ale efectului de coif .

Coiful de Aur , ca vine de unde , ca vine de neunde , a fost gasit la Cotofenesti !

Ce a zis Zalmoxis

Zalmoxis ii invata pe daci - ca nu poti trata trupul fara sa ti seama de suflet -. Se pare ca dacii au invatat bine lectia : ei nu blestemau pe nevolnic sa pata ceva cu trupul, ci ii blestemau sufletul ( la grozavii se raspundea pe masura !).

Daca esti sfasiat de contradictii, adica in suflet a inceput ruina, trupul nu va avea calea ingradita care duce-n hau.

5) O traducere aproximativa a unei inscriptii rupestre : „ sa nu te sfasie lupii“ - era o forma de salut - se pare . In acele vremuri numarul lupilor - lupi era mare , turme fara numar - logic ! . Dacii foloseau blestemau o fiinta intr-un singur moment : cand îşi pierdea libertatea refuzând sa moara (işi pierdea nemurirea) . Si cine era acel :

- cel care - aruncat in suliti ( tragere la sorti) nu murea , cel care in loc sa mearga la bataie fugea prin paduri , cel care da in vileag un obiectiv de tip - ascunzatoare , cel care se ducea viu în mâinile duşmanilor ( cred ca sete singura imprejurare cand - ca dogma sinuciderea este acceptata) - strasihastrii se abtineau cand se vota; in nici un caz nu acceptau tradarea alor tai.

Cel mai negru blestem al dacilor era : „ sa-ti sfasie inima lupii !“ ( o alta inscriptie !) . Conotatia acestui simbol antropomorf : lupul - prietenul omului ( stramosul cainelui !) , lupul ataca numai pe cei slabi ( omul blestemat - si cuprins de „dreptatea“ blestemului - nu prea mai este in putere , i se cam balbaie trupul : energeticul din strafunduri are cararile ingradite . „ Sa-ti sfasie inima lupii “ este o metafora ( traducerea este aproximativa - am zis ) , se refera la suflet , in genul „ sa fi pulverizat , sa nu iubesti pe nimeni , sa nu ai inima , nu neaparat sa fi crud ! ) .Dusmanii nu erau blestemati : erau infruntati , care pe care - si dacii mergeau in excursii , dar pe nevolnicul facut numai din zgarci , cel care dihula comunitatea din interior il pedepseau cu blestemul , prin blestem era trimis pe o treapta inferioara a conditiei umane , cel blestemat devenea fara loc, sadina i se sfârşea.

De-a lungul timpului

Cel mai greu blestem il are unul din psalmi ( cere ingaduinta de la preot daca vrei sa-l citesti din curiozitate - zicea bunica !) . Folclorul a dat un blestem naprasnic impotriva celor ce despart pe cei ce se iubesc : „ cin desparte pe cei dragi / suie-i corbii carnea-n fagi / sada-n sange pan la brau / manca -l -ar viermii de viu “ . Urmatorul loc il ocupa Eminescu cu strofa - blestem din Doina ( a avut de unde a se inspira ! ) : „ Cine-au indragit strainii / manca-i-ar inima cainii / manca-i-ar casa pustia / si neamul nemernicia “.

Este usor de observat : „ sa-ti sfasie inima lupii “ , „ manca-i-ar inima cainii“.

Ca sa te gandesti ca vrei sa arunci un blestem trebuie sa ai multa dreptate de partea - ti , si atunci , o farama din blestem se intoarce impotriva ta , pentru ca cine lumina au vazut , in pacat s-au nascut , cu moartea s-au logodit ( numai divinitatea si geometria detin perfectiunea !).

„ Nerusinat sa nu fii cu nimeni / Si nu rosti cuvant de greu blestem “ - zicea Pitagora , iar Protagoras ( cel cu voce puternica - Platon ; cel neantrecut in polemici - Timon ) spunea in „Despre faptele gresite ale oamenilor“ ca blestemul are dualitate .

Daca taria cuvantului este de diamant , cuvintele unui blestem sunt dintre cele mai dure ; daca toate caile de atac si indreptare au fost epuizate , ei bine , si atunci stai locului , trage aer in piept si asteapta cateva saptamani … poate nu este nevoie sa blestemi.

Blestemul pentru necaz : mai treaca-mearga , dar blestemul de moarte sa nu fie rostit ca nu iti merge bine , cu toata asa - zisa ta dreptate . Si impotriva criminalilor de voie si a violatorilor se zice ca trebuie sa arunci numai blestemul de necaz ; are cine sa-i judece , nu lua pe umerii tai toata greutatea grozaviei lor, pentru ca asta faci in acele momente : fiinta ta este concentrata pentru „ intr-acolo“ si uita de propriile nevoi. Atunci s-ar instala haosul , cand Dumnezeu ar adormi o miliardime de secunda .

Pentru acea miliardime indepartezi divinitatea din tine … ce se poate intampla , nimeni nu stie. De aici vine indemnul : „ Roaga-te pentru dusmanii tai ! “

Vrei sa blestemi in joaca , sa faci ironii , sa treaca timpul … e treaba ta , vezi ce faci , cuvantul poate ucide sau te poate ucide .

Cand ai ajuns sa blestemi , ori nu mai ai nimic de pierdut , ori nu mai reprezinti nimic , ori trufia , ca o zeama amara , te-a acoperit cu totul , ori durerea ta este asa de mare ca hotarele lumii nu o mai poate cuprinde ( oare !?).

Blestemul comorilor

Cand erau blestemate comorile se punea chezasie sufletul. Tradarea unui astfel de blestem este devastatoare : o comoara inseamna corola de chin a mai multor personae care au vehiculat energie muncind. Dupa bleestem – comorile devin de neatins.Dacii blestemau comorile ascunse : blestemul era rostit de preotii daci, ditamai comoara era o problema a comunitatii. Omenirea va ajunge sa descifreze mesajul inmagazinat de metalul nobil al comorilor : atunci multe enigme s-or dezlega ! Blestemul pe aur a inceput sa fie facut in grupul ce participa la acea ascunzatoare. O comoara era igropata ( ascunsa ) pentru putin timp : cat sa treaca primejdia. Daca cei care au participat dispareau fizic , atunci comoara ramanea cu blestemul asupra ei. Deci , dezlegarea de blestem a unei comori s-ar face ( nu in totalitate !) numai de catre cei care au blestemat si numai daca toti ( cei din faza intiala ) sunt de fata.

Coloana de amar, mioriticul: Cel ce lumina au vazut , in pacat s-au nascur , cu moartea s-au logodit !“. Oare asta inseamna sa fi mioritic: afli ca vei fi omorat miseleste, autorii au niste motive de ras si totusi accepti: un fel de asta e! Sa nu poti nici cel putin sa-i blestemi!? Bunul crestin tot asa zice: sa accepti! Aceasta infranare teribila intr-un moment teribil.

Pe cine nu atinge blestemul

Se imbolnaveste cine se gandeste la boala“. Cea mai simpla regula pentru protectie : prin tot ceea ce faci ( gand , vorba , fapta) sa nu aduci atingere cuiva; daca si dusmanului tau ii doresti binele , atunci cand glogozeala din mintea lui il determina sa te blesteme , suvoiul de rautate nu te va clinti , poate nici nu se va indrepta spre tine.Blestemul ataca numai atunci cand esti fara paza. Daca nu ai nici in clin nici in maneca - treaba cu o anumita persona , iar aceea persoana are chef sa te blesteme, atunci o face degeba, blestemul nu se lipeste , dimpotriva , daca din strafunduri ti se spune ca esti implicat si ai oarecare vina , atunci ...

Cel care a ajuns sa blesteme - pe cont propriu - are creierul infierbantat de incordare , deci sunetele rostite devin teribile , i se ivolbureaza aura pentru ca energii din interior cauta eliberare si , apoi , destinatar. Decat sa blestemi , mai bine bea o cana de apa rece si te racoresti.

Ceea ce este sfant nu poate fi blestemat : facerea de bine este sfanta.

Adresa :http://picasaweb.google.ro/rot.grigore/CeleOptRomburi#

Sa fie bine !

2 comentarii:

Anonim spunea...

În ce limbă erau acele inscripții rupestre de au fos traduse așa complice miturilor despre daci?:) Sper că nu ne vinzi scorneli aici doar ca să-ți faci un public de visători nătângi

GRIGORE ROTARU spunea...

Visătorii nu pot fi nătângi ! Găsiţi pe aceste bloguri multe obiective cu inscripţii; eu nu sunt specialist în a descifra aşa ceva, am întrebat în stânga şi în dreapta: la ceea a ce vă referiţi pot interveni cu nişte poze ( altele decât cele postate până acum !), dar m-aţi dat deja de-a dura .
La rupestrele Aluniş – Nucu sunt atâtea semne ( litere ) nelămurite … le-au văzut şi specialişti în lingvistică … eu nu urmăresc publicitate, numai semnalez ! Dacă puteţi da o mână de ajutor …
Pace nouă tuturor !