sâmbătă, 12 decembrie 2009

121. Energetica locului şi transferul de energie



Dacă mi-ar cere cineva socoteală pentru vorbele din postările de până acum şi să demonstrez măreţia acestor locuri ( măreţia se simte !) i-aş arăta cerul sau i-aş propune să zăbovească în iarba înaltă trântit a nepăsare preţ de câteva minute, cu mâinile căpătâi … Oricum aş avea propuneri – demonstraţiile nu-s pentru subtilitate. Şi cum stai culcat în iarba înaltă, în liniştea aceea, imediat ce se astâmpără şi gândurile tale, închizi ochii şi simţi îngerii trecând: fie că trec prin văzduhul real, fie că-i plimbă un abur albastru – simţi aripa şi un murmur de sfere lovindu-se prin mângâiere în acea visare: „ pe-o gură de Rai“. Teoriile sunt cunoscute: locul naşterii are valoarea punctului ce emite energii înalte şi la o eventuală vizită are loc un transfer rapid; dar fenomenul de „încărcare“ este simţit şi de persoanele străine - prin naştere - de loc. Pentru un anume ajutor – când a fost cazul – am cerut numai - acelor persoane să expună impresii: prima senzaţie – bineânţeles – este de uluială ( „ nu credeam că există aşa ceva pe pământ ! “),apoi senzaţia din primele trei zile că cineva din interiorul tău ( sânge , oase, muşchi…) ar vrea să te dezmembreze ( deci: nu este vorba de febra musculară !) , apoi după cinci zile senzaţia că ai întinerit cu 20 de ani.
Să fie nevoie să nu stai culcat a hodină – este o performanţă, la o aşa vârstă ! Sunt cu mult mai tânăr decât nea Ion, m-am născut aici, am trăit mult timp pe aceste meleaguri, dar mă dau bătut: după un kilometru de mers trebuie să rămân în urmă, fac nişte fotografii – zic eu, scotocesc în bagaje, nea Ion trage cu ochiul, înţelege despre ce este vorba şi-mi aruncă ultima filozofie:
< Domnu” să mă filmezi cum mă îndepărtez ! >

4 comentarii:

codrii spunea...

"Grajdul trebui reparat, si teleaga s-a stricat, la sania nu-s decat talpile, caruta zace undeva prin pod, iarna-i apropape. Incotro mergi bade Ioane?"

GRIGORE ROTARU spunea...

Domnule Codrii,
După felul cum ai folosit prima virgula – sigur nu ai făcut armată, zic asta că este posibil să ne uităm la acelaşi lucru şi să vedem diferit. Acesta-i un domeniu particular : criticile sunt bune, morala este un pic mai greu de lansat. Adevărul despre < rupestre > poate fi extras numai prin metaforă şi elemente de geometrie sacră. Daca vrei sa vezi un model de poezie scrisa in versuri albe citeste ultima postare de la Rozeta albastra. Îmi pare nespus de rău că nu mai poţi face armata !

karma police spunea...

cind citesc posturile tale, mai prind speranta epntru neamul romanesc..iti multumesc pentru aceasta gura de rai

GRIGORE ROTARU spunea...

karma police,
Trebuie sa stii ca si eu vizitez blogurile tale , am gasit acolo subiecte de o diversitate naucitoare si nu am indraznit - acolo - un coment. Multam pentru aprecieri!