sâmbătă, 14 noiembrie 2009

110. Apa de ploaie, apa de rouă, bolta şi colţii


Roua - cât timp călătoreşte produce efect de formă; broboana de rouă călătoare seamănă cu lacrima – Lacrima Cerului.
În singurătatea ei lacrima nu exprimă durerea ci, în primul ei rost atenuează sau elimină durerea: prelungirea conică – adaos într-un trup la sfera lichidă – produce efectul conic de formă şi tulbură spaţiul, cheamă energia cea de pretutindeni şi … primeşte răspuns; răspunsul este măsurat prin efectul benefic; în al doilea rost aduce echilibru prin eliminare în momentul critic al unui anume surplus de anume lichid al interiorului. Aceasta ar fi calea:
„du-te !“: Oul Cosmic al Carpaţilor de Curbură , de obicei este sferic – mare acumulator de energie din spaţiu, dar având efect de formă nul; din întâmplare sunt descoperite forme interesante, îngemănări de forme în piatră care te fac să repeţi ca realitatea întrece închipuirea, dar Oul - lacrimă este de departe cel mai interesant: este copiată în piatră Lacrima Cerului.
Srăsihaştrii foloseau pentru vindecări apa de rouă colectată fie din buzunarele scaiului vânăt , fie din ulucele de piatră de la poala câte unui perete de piatră. Era la mare preţ roua recoltată în perioadele de aprigă secetă; despre acest produs de condens se zicea că „ nu se strică niciodată“; au fost oferite şi explicaţii: călătorind pe faţa de piatră spre uluc , această apă înmoaie muşchiul de piatră din cale şi din aşa ceva s-ar îmbogăţii cu anumite principii de tipul conservanţilor. Roua era ridicată din uluc în fiecare dimineaţă: cadavrele insectelor înecate accidental ar micşora proprietăţile benefice. În lume s-au făcut studii despre Apa vie – foarte interesante şi au fost scoase la iveală unele adevăruri . Este posibil ca apa de rouă să ofere o pistă paralelă. Dacă prin vibraţii subtile apa inoculează proprietăţi de-o anumită tărie, după cum în jur se întâmplă fenomene prielnice sau nu, atunci dondănitul apei nu este un simplu eres.
Grotele au tavanele sub formă de boltă – trebuie să bănuim: sunt mari acumulatore de energii blânde, aceasta înăuntru,; în afară – nu ici , dar dincolo sigur – se înalţă spre cer, măreţ ca o beldie de nuntă – colţul de piatră, înfipt acolo de când neodihna primordială, de nebănuit ordonator pentru efectul de formă; colţii de piatră captează energia cosmică pentru acele ţinuturi cu mai multă eficienţă decât Piramida Mare, după o rânduială încă nedescifrată, deşi pe la baza minimasivului, ori mai încolo în poiană ştrăluceşte în vechimea lui câte un înscris elegant şi tulburător. Aceasta ar fi calea „vino !“. Ascunsă în făget, la poalele Zboiului - piramida dintr-o piatră,iar o peşteră fără sfârşit ( cum alt fel !) s-ar ascunde prin zonă.
Dacă străsihaştrii căutau o aşa piesă alături de care prindeau momentul când puteau potoli gândul – nu ar însemna idolatrie – mai degrabă ar fi vorba de o însuşire subtilă prin care o parte din ceea ce este viu poate intra în echilibru cu energiile mari: de aici legendara lor stăpânire de sine.


Photos: Paul R. 1) Colţi de piatră la Cetăţeni 2) Colţ de piatră la Brăieşti.

Să fie bine !

10 comentarii:

karma police spunea...

abia am fost la cetateni asta toamna prin septembrie, dar nu am vazut semnele acelea..mor de suparare

GRIGORE ROTARU spunea...

Va rog sa nu va intristati - daca va referiti la coltii de piatra - nu pot fi dusi cu roaba in nu stiu care muzeu; daca va referiti la barnele de piatra asezate pe velinte - atunci trebuie sa ne suparam impreuna pentru ca au fost luate de acolo - politica asta o sa ne omoare - ce o fi avand dacii si romanii cu meciul dintre Steaua si Dinamo - nu stie nimeni, dar asa se procedeaza - asemanator.
Prin fotografiile respective - semnele sunt propuse pentru decriptare. Multam de vizita !

fly2sky spunea...

Interesante lucruri descopar pe blogul tau
:)

carmen pantea spunea...

cunosc puterea apei de roua,ea a fost studiata demult de dr. Bach el si-a dat seama ca roua care se gaseste pe petalele florii, de fapt, inmagazineaza toata informatia de care avem nevoie pentru a fi benefica organismului, iar razele soarelui nu fac decat sa impregneze informatia – asa cum reusesti sa stochezi informatia pe CD sau pe DVD.
"Mai tarziu s-a demonstrat – japonezul Emoto a studiat informatia si apa si sustine ceea ce incerca dr Bach sa demostreze, faptul ca apa este un support al memoriei, reuseste sa stocheze informatie. Iar terapia Bach, ca si homeopatia, sunt terapii informationale."

GRIGORE ROTARU spunea...

Domnule Carmen Pantea,

Am reusit sa achizitionez cartile principale - Emoto - pe aproape sunt si teoriile lui Ion Manzatu - de la noi .... toate notiunile plutesc in mintea-mi la modul general, nu sunt specialist. Imi pare bine ca s-a inteles ce vreau sa pun in lumina: bunica ma obliga ( aveam 5 ani) sa ma spal pe ochi cu apa din buzunarele scaiului vanat - il apleca , apa aceea ne cadea in palme, mai faceam goiduri ca pe acolo mai plutea cate o insecta, zicea dumneaei < pentru ochi >, a trait 108 ani, de la 60 - 80 ani a purtat ochelari, de la 80 - 108 baga ata in ac fara lentile nu a zacut un minut, etc.
In zona de Curbura sunt izvoare cu < apa vie > , o aduc la oras , o tin cate patru luni pe balcon , fara conservant in ea , nu se schimba, nu se strica. Si multe altele. Multam de vizita si ma bucur ca manifestati interes pentru subiecte < delicate > - asa se zice, dar ele sunt cat colo de normale. Sa fie bine !

carmen pantea spunea...

V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati mai povesti despre bunica, mai ales despre obiceiurile Domniei Sale. Cocea paine? cu ce inlocuia drojdia? folosea sare sau saramura?
sapunul din ce-l facea?
ah, ca mi-am amintit...
Vopselele pentru tesuturi, pentru oua din ce le extragea??
Cu plecaciune,
carmen

GRIGORE ROTARU spunea...

Cu multa placere,
1) Bunica nu folosea sarea solida decat < bolovan pentru animale > si aducea saramura de doua ori pe an de la Saramura si de la Muratoare ( doua locuri- puncte din areal); in com Colti persoane de 50 - 70 ani procedeaza la fel acum.
2) Un obicei: de la 80 de ani nu mai consuma carne, nici nu se vorbea de pui de crescatorie, poate zeama din acea ciorba ...avea caprita buna de lapte. Dimineata facea sa galgaie in butoiul de tuica un toi: < Te-ai trezit mamaie ? > - salutam eu pe la 5 dimineta.
Urca dealul Vatraiului zilnic si aducea in croznie lemne - 5 kg ( dumneaei avea 45 Kg).
3) Vorba: daca eu nu ma leg de tine - tu ce ai ?! - cand punea pe cineva la punct.
Nu a iesit din portul vechi.
Toata vara ma obliga sa ma spal pe ochi dimineata cu apa de scai vanat - am zis : cunostea multe ( imi este frica sa scriu numarul) plante medicinale.
4) Tot satul o chema sa dindirigeasca sapunul: punea si plante, sare si nu prea stiu bine ce , dar problema era ca il facea fara sa se < taie > , il primenea cum trebuie ( folosesc cuvintele de atunci - si nu a fandoseala), ocrotea tufele de pelin, nu mai mult de 7 radacini de spanz ( uite dau si retete)...sapunul iesea tare si alb. Nu a cunoscut detergentul --- dar te ajuta si apa din zona: cad speli cu sapun si cu apa < de la Ciuciur > nu mai descarci rufele de clabuc.
5) O data pe saptamana ( se < tampona > - zic eu ! ) cu ceai de rostopasca - < trece prin piele bunatatea , maica si e indeajuns !> zicea dumneaei - fie-i odihna-n lumina !
6) Mi-a lasat un covor tesut lana in lana si cusut pe muste ( 2 x 3 ) metri - numai culori vegetale: fata covorului o simfonie si ca oricare alta minue - nu este posibil a fi comentata.
7) V-am tinut mult de vorba: am observat ca m-ati vizitat si pe celalat blog si ultima postare ...
Va doresc sanatate si acelasi interes pentru unele fapte ale trecutului nostru - al romanilor !

carmen pantea spunea...

Imi este draga vorba in care scrieti! Imi sunt dragi si lucrurile ce aveti a le spune.
Promit sa-mi fac timp sa citesc tot ce ati scris si daca va fi sa fie si ceea ce veti scrie.

Cat despre trecut am tomuri intregi cu cele ce le-am invatat de la batranii mei si cu invataturile batranilor lor. Le voi da si eu mai departe sa fie de folos copiilor nostri.ii invat geografia cu rucsacul in spinare,fitoterapia cu polonicul si desenul cu lumina ochilor.

Doamne ajuta!

GRIGORE ROTARU spunea...

Doamna,
Prin tot ce spuneti se lumineaza a sarbatoare: cand povestesc copiilor despre acele locuri ( pe unii am reusit sa-i duc pe acolo) peste fata lor trece transfigurarea si este normal pentru ca vad in real ceea ce ar parea S.F.
Recunosc faptul ca fata de acele locuri am legatura de semntiment: locul nasterii, al copilariei, al tineretii si , in prezent, la doua saptamani ajung acolo: pe langa toate cele energia telurica , poate si cosmica - dau binecuvantare.
Indraznesc o adresa: Formula A.S. nr 845 -
http://www.formula-as.ro/2008/845/societate-37/pietrele-scrise-din-muntii-buzaului-10460
Va rog sa ma scuzati - la inceput (din graba !) - am crezut ca mi s-a adresat domnul ...
Va doresc sanatate !

carmen pantea spunea...

N-a fost cu suparare. Suntem unul! eu jumatatea lui .El jumatatea mea!

N-as fi sincera daca nu as recunoaste ca m-a pufnit rasul.Ca urmare: sunteti scuzat!

Am zis!