duminică, 7 decembrie 2008

18.Semne

Adresa: http://picasaweb.google.com/rot.grigore/RupesteAlunisNucu#

Cel mai frumos: Scorpionul îşi aleargă prada – de cinci ori armonia.

Semn misterios: Două paralele nepermis de lungi – tot prima piatră.

Semn utilizat foarte rar: „ Cruce cu verticala tăiată de trei segmente, cel din mijloc în armonie de aur cu cel vertical, cele din margine au lungimile în armonie faţă de a celui din mijloc; Tripla Armonie. ( a se vedea crucea bisericii lui Mihai Viteazul din Bucureşti , lângă staţia de metrou Piaţa Muncii – Bd. Basarabiei.

Alt: Nas retezat = Piatra nu ascultă sau mutilare; poate fi văzut Omul care priveşte Steaua Polară ( a doua piatră).(Sfinxul din Bucegi priveşte…).

Antisimetrie: Scorpionul ( femela) îşi poartă puii în spate – ultima parte componentă pare a fi un punct. Unic: Cifra opt din segmente = Infinitul pluteşte pe undă . Foarte clar: Unghiurile Libelulei = Jumătate din Roata Solară ( lipseşte cercul; numai segmente, Geometria Segmentului ( sacră !?) ).

Rariţa“, Boroana = Frunza de feregăleasă“, Ancora , Săgeata“,

Fereastra închisă , Drumul fără sfârşit“, s.a.

O înlănţuire logică a semnelor : numai un specialist ar putea să răspundă; să ajungă la faţa locului deoarece fotografiile , chiar şi filmul , în acest caz ( piatra nu poate fi cuprinsă şi într-un singur cadru şi convenabil privirii de amănunt; s-ar strecura erori; se vorbeşte,deja, de a treia piatră !?) ajută puţin. Plăcuţe ( de oriunde) - D2, aici avem D3 şi dacă proiectăm totul dinspre interior pe feţele Dodecaedrului, de ce nu , un indice mai mare. E de înţeles că autorul nu a gândit că s-ar putea să-i vadă opera un GXYK, însă ocolul pe care l-am face ne-ar ajuta în dezlegare.

Aceste semne se găsesc şi la: Aluniş, Nucu,pietrele de la Begu, Mlăjet ( nu am fost), Chilii ( nici), însă nu atât de multe la un loc şi doar o parte din ele.

Simbolul Crucii este străvechi – semnele nu ţin ( neapărat ) de creştinism .

Să fie bine !

Niciun comentariu: