Adresa: http://picasaweb.google.com/rot.grigore/RupesteAlunisNucu#
Cel mai frumos: „ Scorpionul îşi aleargă prada“ – de cinci ori armonia.
Semn misterios: „ Două paralele nepermis de lungi“ – tot prima piatră.
Semn utilizat foarte rar: „ Cruce cu verticala tăiată de trei segmente, cel din mijloc în armonie de aur cu cel vertical, cele din margine au lungimile în armonie faţă de a celui din mijloc; Tripla Armonie. ( a se vedea crucea bisericii lui Mihai Viteazul din Bucureşti , lângă staţia de metrou „ Piaţa Muncii“ – Bd. Basarabiei.
Alt: „ Nas retezat“ = „ Piatra nu ascultă“ sau mutilare; poate fi văzut „Omul care priveşte Steaua Polară“ ( a doua piatră).(Sfinxul din Bucegi priveşte…).
Antisimetrie: „ Scorpionul ( femela) îşi poartă puii în spate“ – ultima parte componentă pare a fi un punct. Unic: „ Cifra opt din segmente“ = „ Infinitul pluteşte pe undă“ . Foarte clar: „ Unghiurile Libelulei“ = Jumătate din Roata Solară ( lipseşte cercul; numai segmente, Geometria Segmentului ( sacră !?) ).
„Rariţa“, „Boroana“ = „ Frunza de feregăleasă“, „Ancora“ , „Săgeata“,
„ Fereastra închisă“ , „ Drumul fără sfârşit“, s.a.
O înlănţuire logică a semnelor : numai un specialist ar putea să răspundă; să ajungă la faţa locului deoarece fotografiile , chiar şi filmul , în acest caz ( piatra nu poate fi cuprinsă şi într-un singur cadru şi convenabil privirii de amănunt; s-ar strecura erori; se vorbeşte,deja, de a treia piatră !?) ajută puţin. Plăcuţe ( de oriunde) - D2, aici avem D3 şi dacă proiectăm totul dinspre interior pe feţele Dodecaedrului, de ce nu , un indice mai mare. E de înţeles că autorul nu a gândit că s-ar putea să-i vadă opera un GXYK, însă ocolul pe care l-am face ne-ar ajuta în dezlegare.
Aceste semne se găsesc şi la: Aluniş, Nucu,pietrele de la Begu, Mlăjet ( nu am fost), Chilii ( nici), însă nu atât de multe la un loc şi doar o parte din ele.
Simbolul Crucii este străvechi – semnele nu ţin ( neapărat ) de creştinism .
Să fie bine !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu