duminică, 7 decembrie 2008

25. Alfabetul local

Este o formulare după care te poţi ascunde. Grotele sau pietrele izolate au in incizie unele litere din alfabetul gotic; alfabetul gotic - după cel străvechi, însă nimeni nu riscă: un alfabet local cu plus de elevaţie fată de alfabetul Wulfila – pentru afirmaţie trebuie să ai argumente puternice. Trebuie să începem a recunoaşte: rămân din ce în ce mai puţin oameni care să-şi poată măsura puterile având în faţă aceste probleme. Toate dovezile sunt importante; domeniul necesită muncă şi rezultatul ţine de domeniul subtilităţii, interesul o ia razna.

Cu trecerea timpului semnul devine misterios,caută valenţe noi pe măsura acumulării în ceea ce numim cunoaştere şi raportarea prezentului la trecut se face , adeseori , trecând peste semnificaţia iniţială: o elaborare a minţii umane este măsurată cu harta geniului dacă a căzut bine pe calapodul celui mai îndepărtat viitor.

Semnul - parte componentă; simbolul - conglomerat. Trecerea timpului produce autoîncifrarea. Naşterea omului – linia orizontului - segmentul. Cele trei segmente – laturi ale triunghiului prin desfacere taie orizontul ( puţin deasupra), cele trei suliţe – coloane spre nemurire prin sacrificiu , pleci acum - renaşti mâine. Cele cinci segmente congruente – laturi ale pentagonului – faţă a dodecaedrului aşezate (şi ele) pe portativul orizontului : elementele şi liantul. În D2 – prima diagonală a rombului

( rezultat al dedublării) în armonie cu lungimea celei de-a doua, iar în D3 – diagonala octaedrului în armonie cu apotema unei feţe. Legea armoniei , cu mult mai diversă, guvernează şi ceea ce este viu: genele transmit informaţia facerii, genele nu fac, genele dirijează. Gena – dictatorul curat“. Dar gena nu creează : nu omite, nici nu a adaugă, emite permanent ceea ce i-a fost dat. Gena nu este simbol: vehiculează

cunoaştere,simbolul transmite emoţie. Quintessence a viului: încărcarea genelor cu informaţii; traiul înseamnă transport şi chimie ( starea de zombi a interiorului ) . Dacă şi genele primesc, atunci fac parte din balast – partea fixă.

Reciprocitate: germenele oului – locul de unde este eliberată energia viului; soarele ce se naşte dintr-un ou, din gălbenuş – caldul (distant) şi luna din albuş – recele

( catifelat ). Cojile amestecate cu seminţele ce trebuie semănate. Sau : cojile măcinate atât de fin ca un praf; praful acesta se amestecă în apa de udat florile. Florile cresc viguroase şi înfloresc - aşa de mult că fenomenul uimeşte: efectul trovantic – ovoidal ( al oului) este transmis prin coajă în apă ; altfel nu există o explicaţie: calcarul din coajă este insolubil.

Data care iese din străfundurile încifrării este ameţitoare: creştinism primar ( revelaţia venea de dincolo de clipă şi de oriunde; nici trup, nici spaţiu).

Această cruce cu triunghiuri să fie: hughenotă, cu tălpi , malteză, …

Chiar în acest grupaj de poze: crucea cu pătrate, crucea cu mere, cu trifoi, etc.

Crucea ansată ( coptă) – Tau s-ar potrivi textului dar nu aduce…oricum este prima dată când se lansează o ipoteză; în zonă , la Muscelul Caramanesti, la actuala biserica a satului o cruce forjata ( evul mediu – o bijuterie ) adusa de la biserica veche ( nu departe de actuala) din Prunii lui Cristian – aceasta cruce ar avea …triunghiuri.

Când s-a lansat ideea unui alfabet local, respectivii domni au zis: dacă acest Wulfila al goţilor a creat un alfabet … fără să se ştie că de fapt Wulfila avea geniu.

Libertatea faţă de moarte (a geto-dacilor) înseamnă cale neângrădită în timp: s-a făptuit dezlegarea faţă de reîntoarceri. Gândul cel bun poate curge în hăuri fără de sfârşit, dar numai cu gândul nu poate fi cărată lumina, trebuie mers la izvor, chiar dacă există şi varianta ca toate să se întoarcă în matca nimicului.

Să fie bine !

Niciun comentariu: